Steunproject Agrarische hulp 'Darom Adom'

Wednesday, January 30, 2019 |  Ariel Rudolph
In Israël bloeien de amandelbomen al, een teken dat de lente nadert. Binnen een paar weken verandert het zuiden van Israël in een prachtige zee van rode bloemen van talloze anemonen, wat men 'Darom Adom', het Rode Zuiden noemt. Vooral het noordwestelijk deel van de Negev, rond de Gazastrook, is hiervoor bekend.

Veel te veel van de natuurgebieden zijn vorig jaar het slachtoffer geworden van de vuurvliegers uit Gaza. Maar de natuur en het leven zijn sterker dan de wil van onze vijanden. 'Geen enkele vuurvlieger kan vernietigen wat God heeft geschapen', verklaarde Ilan uit Sderot. 'Bloemen groeien weer en mensen helpen ons er overheen'.

Om het Israëlische landschap bij de Gazastrook te helpen om weer een rood bloementapijt te worden, werd ons gevraagd om de lokale bevolking nu te helpen! Meer dan duizend verschillende branden hebben ongeveer 3000 hectare landbouwgrond, weiden en bomen verwoest. Onder andere werden ook 200 bijenkorven vernietigd.

Volgens Israëlische boeren in het zuiden moet het ecosysteem dringend worden vernieuwd, vooral de nectarbomen. Ook het herstel van de natuur en de weiden voor bijenkorven is bijzonder urgent.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.