Video van de dag: Trekvogels in de Hoela vallei

Sunday, January 27, 2019 |  Redactie Israel Today
De video van vandaag neemt ons mee naar de Hoela vallei in Opper-Galilea. Het Hoela natuurreservaat is een rustplaats voor duizenden trekvogels, wat jaarlijks veel vogelliefhebbers trekt. In november vindt daar het Hoela vallei Vogelfestival plaats, dat al een traditie is geworden.

Twee keer per jaar nemen maar liefst 390 verschillende vogelsoorten een rustpauze in de Hoela vallei op weg naar het zuiden en dan in het voorjaar, zoals nu, weer terug. Meer dan 500 miljoen vogels vliegen jaarlijks over Israël en nemen een rustpauze in de Hoela vallei. Veel vogels bevalt het daar zo goed dat ze besluiten om niet naar Afrika te gaan, maar de winter gewoon daar door te brengen. In de winter van 2016 bleven ongeveer 42.000 zogenaamde Zuidafrikaanse Kroonkraanvogels in de Hoela vallei, wat het land voor een grote uitdaging stelde. Om de Israëlische boeren te beschermen voedt de Staat de kraanvogels tot acht ton maïs per dag.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.