Premier Netanyahu: 'Het volk van Iran verdient beter'

Thursday, January 24, 2019 |  Redactie Israel Today
Premier Benjamin Netanyahu heeft een video gepubliceerd waarin hij aantoont hoe Israël tot de revolutie van 1979 altijd aan de zijde van Iran heeft gestaan.

Netanyahu verklaart in de video, dat hij beloofd heeft het volk van Iran te helpen. Na een aardbeving in Iran had hij aangeboden om hulp naar de slachtoffers in Iran te sturen. Maar het regime had de hulp geweigerd. Verder had hij een website in het Farsi geactiveerd om de Iraniërs te voorzien van Israëlische kennis over de oplossing van waterproblemen. Maar het regime had dit ook afgewezen, al hebben duizenden Iraniërs de site bezocht.

Maar de Iraniërs zouden zien dat hij zich aan zijn beloften houdt, in tegenstelling tot het Iraanse regime, dat het geld dat het heeft ontvangen voor het sluiten van de nucleaire overeenkomst, heeft besteed voor terrorisme in het Midden-Oosten en elders in de wereld, in plaats van voor een beter leven voor de burgers. Het Iraanse volk heeft beter verdiend. Het volk van Israël staat naast het volk van Iran.
Netanyahu besloot de video met de hoop dat de volken van beide landen op een dag weer kunnen samenwerken. Wanneer deze dag komt, zal het voor het welzijn van allen zijn.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.