Syrië dreigt luchthaven Ben Goerion te bombarderen

Wednesday, January 23, 2019 |  Redactie Israel Today
De Syrische ambassadeur bij de VN zei dinsdag bij de wereldorganisatie, dat zijn natie (vermoedelijk met de hulp van zijn Iraanse bondgenoten) de luchthaven Ben Goerion zou aanvallen als Israël niet zou stoppen met het bombarderen van doelen in het door oorlog verscheurde land.

'Syrië zal zijn legitieme recht op zelfverdediging uitoefenen en zal de Israëlische agressie op de internationale luchthaven van Damascus op dezelfde manier beantwoorden op de luchthaven van Tel Aviv', waarschuwde de Syrische ambassadeur Bashar Jaafari de leden van de VN-Veiligheidsraad, en drong erop aan dat zij 'de herhaalde Israëlische agressie op het territorium van de Syrische Arabische republiek stoppen'.

Eerder deze week voerde Israël een reeks luchtaanvallen uit op Iraanse militaire doelen in de buurt van Damascus. De onlangs gepensioneerde IDF-stafchef Gadi Eisenkot erkende eerder deze maand, dat Israël in de afgelopen jaren duizenden bommen op Iraanse en Hezbollah doelen in Syrië heeft laten vallen.

De Israëlische aanvallen zijn grotendeels uitgevoerd met stilzwijgende Russische goedkeuring en een duidelijk groen licht van de regering-Trump.

Het is onwaarschijnlijk dat Syrië zelf in staat is om de dreiging uit te voeren, maar Iran en Hezbollah kunnen dat wel. En hoewel beiden zeker weten dat een aanval op de luchthaven Ben Goerion een grote escalatie zou betekenen en een verpletterende Israëlische reactie zou ontlokken, zijn sommigen bang dat ze misschien gek genoeg zijn om de gevolgen te negeren.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.