ZAKA identificeert en bergt slachtoffers van rampen

Wednesday, January 23, 2019 |  Ariel Rudolph
ZAKA – acroniem voor Zihuy Korbanot Ason, Identificatie van Slachtoffers van Rampen - is een non-profit organisatie die sinds 1995 officieel is erkend door de Staat Israël, maar niet financieel wordt ondersteund.

De ongeveer 1.500 ZAKA-vrijwilligers, overwegend orthodoxe Joden, behoren tot de eersten die aankomen op plaatsen van rampen en zij zijn meestal de laatsten die vertrekken, omdat ze nauw samenwerken met de politie om slachtoffers te identificeren. ZAKA verzamelde voor het eerst menselijke resten na een terreuraanslag op een bus in 1989.

De vrijwilligers zijn 7 x 24 uur beschikbaar, ongeacht de weersomstandigheden, om slachtoffers van ongevallen en terreuraanslagen respectvol te bergen. Ze zoeken en verzamelen elk stuk menselijk weefsel, elke druppel bloed, alles wat er nog over is van wat ooit een menselijk lichaam was. De menselijke resten worden verpakt, gelabeld voor identificatiedoeleinden, wat urenlang werk vereist. Geen werk voor de zwakkeren van hart! Ze bieden ook eerstehulpdiensten en hulp bij opsporing en reddingsoperaties van vermiste personen, ook meerder malen bij rampen in het buitenland.

Alle leden volgen een speciale training om deel te nemen aan, wat ongetwijfeld een van de meest pijnlijke, moeilijke en stressvolle taken in de Israëlische samenleving is!

Omdat het een Joodse plicht is om een overledene in zijn geheel en met waardigheid te begraven, willen ook wij deze organisatie steunen. Help ons deze dappere en moedige vrijwilligers te ondersteunen in hun belangrijke werk met een donatie, zij hebben uw hulp nodig!

U kunt een bijdrage leveren via onze Duitse website, www.israelheute.com. Uw bijdrage wordt gebruikt voor een vakantie voor terreurslachtoffers, of voor steun aan nabestaanden van terreurslachtoffers.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.