Video van de dag: het Gilboa gebergte

Wednesday, January 23, 2019 |  Redactie Israel Today
De video van vandaag, gemaakt door Tal Hanoci, brengt ons weer naar het noorden, naar het Gilboa gebergte. Dit ligt in Neder-Galilea, ten zuiden van het Meer van Galilea en kijkt uit over de Jizreëlvallei. Het gebergte bereikt een absolute hoogte van 600 meter, maar omdat een deel van het gebergte nog beneden de zeespiegel ligt, ligt het hoogste punt van de Gilboa 508 meter boven de zeespiegel.

Het Gilboa gebergte wordt beschouwd als een van de mooiste plaatsen in Israël en is samen met zijn omgeving een zeer populaire bestemming voor excursies. Er zijn verschillende natuurgebieden en nationale parken op Gilboa, waaronder Gan HaShlosha (Tuin van Drie), ook wel Sachne genoemd, aan de noordelijke rand van de Gilboa niet ver van de stad Beit Shean. Op de Gilboa staan een aantal windmolens van Ma’ale Gilboa Windenergie-Farm. De koele bries op de berg is vooral in de hete zomer een welkome verfrissing.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.