Mesaanval nabij Nabloes verhinderd

Tuesday, January 22, 2019 |  Redactie Israel Today
Maandagavond werd bij een controlepost nabij Nabloes een mesaanval verhinderd, toen een Arabier met een mes in de hand probeerde Israëlische soldaten aan te vallen.

Afbeelding: De plaats van het incident. Inzetfoto: het mes van de aanvaller. (Foto's: IDF)

Het incident deed zich gisteravond rond 20.20 uur plaatselijke tijd voor. De aanvaller naderde met zijn auto een kruispunt nabij de stad Nabloes, waar hij werd gecontroleerd door Israëlische soldaten. Toen hem werd gezegd dat hij moest omdraaien, stapte hij uit de auto met een mes in zijn hand en probeerde een van de soldaten aan te vallen. Een andere soldaat opende vervolgens het vuur op de aanvaller. Korte tijd later bezweek hij aan zijn ernstige verwondingen. Bij de Israëlische veiligheidstroepen is niemand gewond geraakt.

Het incident is de tweede poging tot een aanval op hetzelfde kruispunt binnen een maand. Eind december probeerde een terrorist met zijn auto een groep Israëlische soldaten en burgers te rammen. De terrorist kon op tijd worden uitgeschakeld en raakte daarbij middelzwaar gewond.

Yossi Dagan, de voorzitter van het district Samaria, prees de soldaten voor hun snelle actie, waarbij ze een tragedie hebben voorkomen, zei hij, en kritiseerde dat de Israëlische afschrikking op een dieptepunt stond.

'De persoon die hiervoor verantwoordelijk is, is premier en minister van Defensie Benjamin Netanyahu, die liever verklaringen publiceert dan handelt,' zei hij, en riep op tot hernieuwde wegversperringen voor de 'Palestijnen', evenals tot vergeldingsmaatregelen tegen 'terroristische bolwerken'.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.