Video van de dag: Stadsdeel Florentin, Tel Aviv

Tuesday, January 22, 2019 |  Redactie Israel Today
De video van vandaag leidt ons weer naar Tel Aviv en nodigt uit voor een bezoek aan het stadsdeel Florentin, gelegen in het zuiden van de stad. Het stadsdeel werd in 1927 opgericht door David Arbarbanel en Shlomo Florentin, die vanuit Thessaloniki naar Israël waren geëmigreerd.

De eerste bewoners van het nieuwe stadsdeel waren nieuwe immigranten uit Griekenland, Polen, Noord-Afrika, Bulgarije en Bukhara. In de jaren '60 van de vorige eeuw verlieten steeds meer van de oorspron­kelijke bewoners het stadsdeel, winkels en kleinere bedrijven namen hun plaats in.

In 1991 besloot de gemeente Tel Aviv het stadsdeel Florentin te vernieuwen. Oude gebouwen werden gerenoveerd, nieuwe appartementen werden gebouwd, er werden cafés en winkels, galeries en kunstenaarsateliers geopend. De relatief lage woonlasten in vergelijking met andere delen van Tel Aviv trekken veel jongeren naar de wijk.

Het stadsdeel ligt zeer dicht bij het oude centrale busstation, waar veel gastarbeiders en asielzoekers en illegale immigranten uit Afrikaanse landen wonen, wat helaas ook tot problemen leidt. Maar een wandeling door dit kleurrijke en levendige deel van de stad zou deel moeten uitmaken van uw route.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.