Internationale luchthaven Ramon bij Eilat geopend

Monday, January 21, 2019 |  Redactie Israel Today
De nieuwe internationale luchthaven Ramon is vandaag officieel geopend. De luchthaven, die 18 kilometer ten noorden van de stad Eilat ligt, zal voorlopig echter alleen voor binnenlandse vluchten worden gebruikt. Later zullen er ook internationale vluchten worden afgehandeld.

Afbeelding: De nieuwe luchthaven Ramon bij Eilat (Foto: Yonatan Sindel/Flash90)

Bij de ceremoniële inwijding waren premier Netanyahu, minister van Vervoer Israël Katz, leden van de familie Ramon en andere persoonlijkheden aanwezig. De luchthaven is genoemd naar de eerste Israëlische astronaut Ilan Ramon en zijn zoon Assaf.
Ilan Ramon kwam op 1 februari 2003 om het leven toen de Columbia space shuttle uiteenbrak toen hij de atmosfeer van de aarde binnenkwam.
Zijn zoon Assaf verongelukte tijdens een trainingsvlucht in september 2009, slechts drie maanden na de succesvolle afronding van de opleiding tot piloot van de Israëlische luchtmacht.
De vrouw van Ilan Ramon, Rona, kon de plechtige inhuldiging van de luchthaven, genoemd naar haar man en zoon, niet bijwonen zij stierf op 17 december 2018 aan kanker.

De luchthaven wordt geopend (Foto: Yonatan SindelFlash90)

In de toekomst zullen de vliegtuigen van de low-cost- en chartermaatschappijen, waaronder Ryanair, Wizzair, EasyJet, en ook SAS, Finnair en Lufthansa, die momenteel naar de kleine luchthaven Ovda vliegen, ook op Ramon Airport worden afgehandeld. Een exacte datum hiervoor is nog niet bekend. De luchthaven Ramon zal ook de kleine luchthaven in Eilat vervangen.

Landing op de nieuwe luchthaven Ramon, zoals gezien door de piloot.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.