Iron Dome onderschept raket nabij de berg Hermon

zondag 20 januari 2019 |  Redactie Israel Today
Terwijl duizenden Israeli's genieten van de sneeuw op de berg Hermon en de helling afdalen met ski's of sleeën, werd het Iron Dome raketafweersysteem boven de besneeuwde berg actief en werd een vanuit Syrië afgeschoten projectiel afgeweerd.

Kort daarna gaf de woordvoerder van het Israëlische leger een verklaring uit dat zij een lancering over de noordelijke Golanhoogten hadden gesignaleerd, die vervolgens met succes werd onderschept door de Iron Dome.

Het incident had geen invloed op de skiërs en het functioneren van de berg Hermon. Het leger gaf opdracht om de normale routine voort te zetten.

Eerder waren er berichten van het Syrische persbureau dat de Syrische luchtverdediging een Israëlische aanval had afgeweerd. De aanval zou zijn gericht op Iraanse stellingen ten zuiden van Damascus. Aan Israëlische zijde was er geen reactie.

De nieuwe stafchef van het Israëlische leger, Aviv Kochavi, zou vanwege de gebeurtenissen het noordelijke commando hebben bezocht.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.