Video: Ook Fatach houdt vast aan geweld tegen Israël

Sunday, January 20, 2019 |  Redactie Israel Today
Israëli's geloofden dat door het aangaan van vredesbesprekingen met de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie (PLO), de voorloper van de huidige Palestijnse Autoriteit, dat deze laatste zou afzien van geweld.

De meeste Israëli's weten nu dat ze het verkeerd hadden, en dat de Palestijnse leiders en de verschillende groepen die de Palestijnse samenleving domineren, geweld tegen Israëli's blijven zien als een legitiem middel om hun doelstellingen te bereiken.

Maar de internationale gemeenschap, en met name de internationale pers, gelooft op onverklaarbare wijze het Palestijnse leiderschap op zijn woord, of in ieder geval op zijn woord in het Engels. Want in het Arabisch blijft het Palestijnse leiderschap vrijelijk toegeven dat het geweld tegen Israël toepast en zal blijven toepassen.

Bovenstaande video, opgenomen door het Middle East Media Research Institute, die de islamitische media in het Midden-Oosten volgt (MEMRI), is gemaakt naar aanleiding van de 54ste jaardag van de oprichting van Fatach. Hij toont een reportage die de Alkofiya TV van Gaza die op 1 januari van dit jaar heeft uitgezonden. De gewapende groepering, die militaire oefeningen liet zien die een aanval op een Israëlische legerbasis simuleert, en de ontvoering van Israëlische soldaten, is niet Hamas. Het is de Fatah-beweging onder leiding van de 'gematigde' Palestijnse leider Machmoud Abbas.

Abbas' vertegenwoordiger in de video, een gemaskerde man geïdentificeerd als Abu Muhammad, bevestigt dat Fatah, en daarmee de Palestijnse Autoriteit, zich blijft inzetten voor haar grondbeginsel van het streven naar de 'vernietiging van het zogenaamde "Israël".'
Hoe zou Israël dan een duurzaam vredesakkoord met deze mensen kunnen sluiten?

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.