Video van de dag: Opening luchthaven Ramon bij Eilat

Sunday, January 20, 2019 |  Redactie Israel Today

De nieuwe internationale luchthaven Ramon in Eilat wordt maandag geopend. De video van vandaag geeft ons een eerste blik in de nieuwe en zeer moderne luchthaven, waarvan de bouw 1,7 miljard shekel (ongeveer 400 miljoen euro) heeft gekost. Alles is daarom zeer modern. Automatische paspoortcontroles en incheck-automaten zijn vanzelfsprekend. Elke stoel heeft stroom en USB-aansluiting, dus voor vertrek hebben we een volle accu voor onze mobiele telefoon of laptop. De toiletten zijn zeer modern. De kraan, de zeep en de handendroger zijn elegant verborgen onder een spiegel. Het uitzich door de enorme glazen ruiten op de woestijn is prachtig.

De nieuwe luchthaven heeft honderd keer meer ruimte dan de oude luchthaven in Eilat. In de toekomst zal die, evenals de luchthaven Sde-Dov in Tel Aviv, worden gesloten, wat niet iedereen graag ziet. In plaats van rechtstreeks van Tel Aviv naar Eilat te vliegen, moet je binnenkrt naar de luchthaven Ben Goerion reizen om van daaruit naar Eilat, Ramon Airport, te vliegen. Vanaf daar is het nog ongeveer 20 minuten met de bus of taxi. Morgen wordt er eerst gefeest.
De video is in het Hebreeuws, maar alleen de aanblik van het nieuwe vliegveld is al erg interessant.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.