Wapenfabriek ontdekt in Nabloes, Samaria

Wednesday, January 16, 2019 |  Redactie Israel Today
De Israëlische veiligheidstroepen hebben dinsdag tijdens een operatie in Samaria in de door de Palestijnse Autoriteit bestuurde stad Nablus een wapenfabriek ontdekt. Samen met de veiligheidsdienst en de politie heeft het Israëlische leger de wapenfabriek doorzocht en machines en materialen voor het maken van wapens in beslag genomen, aldus een woordvoerder van het Israëlische leger.

'De veiligheidstroepen ontdekten in Nabloes – dat is de Bijbelse stad Sichem - een opslagruimte, waarin een wapenfabriek was gevestigd. De militairen namen zes draaibanken in beslag, die werden gebruikt voor de illegale productie van wapens,' zei de woordvoerder. 'Het Israëlische leger zal zijn operaties voortzetten als onderdeel van de campagne tegen illegale wapens'.

Ondanks haar verplichtingen op grond van de Oslo-akkoorden, doet de Palestijnse Autoriteit zeer weinig om dergelijke illegale activiteiten te voorkomen, die op hun beurt leiden tot meer geweld tegen Israëli's, wat op zijn beurt de kansen verkleint op een diplomatieke oplossing die leidt tot de oprichting van een Palestijnse Staat.

Afgelopen nacht zijn de Israëlische veiligheidstroepen van het leger, de veiligheidsdienst en de grenspolitie erin geslaagd tien verdachten te arresteren. Zij zouden betrokken zijn bij terroristische activiteiten en gewelddadige onlusten tegen burgers en veiligheidstroepen.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.