Netanyahu: meer aanvallen op Iraans leger in Syrië

Tuesday, January 15, 2019 |  Redactie Israel Today
Tot zover die 'spel-veranderende' Russische luchtafweer batterijen. Israël heeft gebroken met zijn eerdere beleid van dubbelzinnigheid, en zegt vandaag openlijk dat het Iraanse doelen in Syrië heeft aangevallen, en zal dit opnieuw doen.

Slechts enkele dagen nadat Israëlische functionarissen erkenden dat ze een Iraanse wapenopslagplaats in Damascus hebben gebombardeerd, waarschuwde premier Benjamin Netanyahu de Iraniërs om 'er snel vandoor te gaan, omdat we ons offensieve beleid zullen voortzetten, zoals we beloofd hebben, en dat zonder angst en zonder pauze zullen doen'.

Netanyahu sprak tijdens de ceremonie voor de machtsoverdracht van de vertrekkende IDF stafchef Gadi Eisenkot aan zijn opvolger, Lt. Gen. Aviv Kochavi.

Eisenkot erkende dat Israël de afgelopen jaren 'duizenden' bommen op Iraanse en Hezbollah doelen in Syrië heeft laten vallen en tevens materiële steun heeft verleend aan rebellengroepen in het door oorlog verscheurde land.

De aantredende IDF-chef Kochavi wordt ook gezien als een havik met betrekking tot de situatie in Syrië. Recente berichten suggereren dat hij enkele jaren geleden pleitte voor het vermoorden van dictator Bashar Assad en het omverwerpen van het Syrische regime, maar dat het plan werd afgewezen door de politieke leiding van Israël.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.