Zware regenbuien en overstromingen in het noorden

Monday, January 14, 2019 |  Redactie Israel Today
Door de hevige regenval werd de autoweg 804 in centraal Galilea overstroomd door de rivier Hilazon. Twee chauffeurs die met hun auto's in het water vastzaten, moesten door de brandweer gered worden. Hiervoor werd een kraan ingezet die ter plaatse aanwezig was. De chauffeurs hadden zich eerder op de daken van hun auto's gered.

In de stad Arraba, eveneens in centraal Galilea, werden een moeder en haar kind uit een ondergelopen huis gered. Ook in veel andere steden veranderden de straten in woeste rivieren. Talrijke wegen in het noorden werden afgesloten.

Omdat de grond al verzadigd was met water door de hevige regenval van vorige week, kon hij nu geen regenwater meer opnemen. Daarom ontstonden al kort na het begin van de regen van vandaag overstromingen. De waterautoriteit van de Golanhoogten, Mei Golan, legde uit dat de waterreservoirs al voor meer dan de helft vol waren.

Regen en overstromingen in Israël

Nadat de regen, die momenteel voornamelijk in het noorden valt, tegen de avond zal afnemen, wordt voor woensdag een bijzonder stormachtige dag verwacht met regen, hagel, onweer en nieuwe sneeuw op de berg Hermon en misschien ook op de toppen van het centrum en in Jeruzalem.

Sachnin, in centraal Galilea, vandaag na de regen.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.