Netanyahu bevestigt luchtaanval in Syrië

Sunday, January 13, 2019 |  Redactie Israel Today
Nadat het Syrische persbureau Sana zaterdag meldde, dat Israëlische gevechtsvliegtuigen doelen in de buurt van de hoofdstad Damascus hadden aangevallen, bevestigde premier Benjamin Netanyahu tijdens de zondagse kabinetsvergadering de Israëlische aanval op een Iraans wapenarsenaal op de luchthaven van Damascus.

'In de afgelopen 36 uur heeft de luchtmacht Iraanse opslagplaatsen met Iraanse wapens aangevallen op de internationale luchthaven van Damascus', zei Netanyahu terwijl hij de vertrekkende stafchef Gadi Eizenkot bedankte voor zijn dienst.

Stafchef Gadi Eizenkot in de kabinetsvergadering van vandaag (Beide foto's: Amit Shabi/POOL)

Netanyahu zei verder: 'We zijn vastbeslotener dan ooit om in Syrië actie te ondernemen tegen Iran, zoals we hebben beloofd. In de nacht heeft de luchtmacht ook de Gazastrook aangevallen en deze ochtend melden we de ontdekking van een tunnel in het noorden, waarschijnlijk de belangrijkste tunnel die de grens overschrijdt naar ons grondgebied. Dit zal ons helpen ons doel te bereiken: het uitschakelen van het tunnelwapen van Hezbollah.'

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.