Weduwe Shevach: Terreur zal nooit zijn doel bereiken

Friday, January 11, 2019 |  Redactie Israel Today
Stenen, molotovcocktails en steekwapens zijn de middelen waarmee in slechts één week 57 terreuraanslagen op Joden in Judea en Samaria zijn uitgevoerd, zoals hierboven in de video wordt vermeld. Een enorm aantal, dat waarschijnlijk niet is gepubliceerd in enige nieuwsuitzending buiten Israël.

39 keer werden er stenen, 16 keer molotovcocktails naar auto's gegooid, twee keer werd op Joden geschoten, waaronder een openbare lijnbus. Bij al deze incidenten, 57 terreuraanslagen, is gelukkig niemand omgekomen.

In de video maken we ook kennis met de familie Shevach uit de nederzetting Chavat Gilad, waar moeder Yael met haar zes kinderen woont. Precies een jaar geleden was de huisvader, rabbi Raziel Shevach, op weg naar huis in zijn auto toen hij doodgeschoten werd door een terrorist.

Yael en haar kinderen zijn vandaag een voorbeeld van kracht en moed voor veel andere mensen. Yael schrijft en geeft lezingen om mensen in moeilijke tijden te versterken. Op de vraag om advies voor ons, zei ze:

'Wij wonen hier in Israël, ons beloofde land, God heeft ons gezegd dat we hier moeten zijn en we zijn ervan overtuigd dat Hij weet wat Hij doet. Met alle problemen die we hier hebben, geloven we nog steeds dat dit een groot plan is dat precies voor ons en het volk van Israël is. We hebben geen angst voor een lange weg, en ook niet voor onze vijanden, uiteindelijk zal de verlossing komen, spoedig, amen'.

En dat is volgens de video de reden waarom terreur nooit zijn doel zal bereiken.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.