Ministers prijzen anti-terreur­eenheid van Grenspolitie

vrijdag 11 januari 2019 |  Redactie Israel Today
Premier en minister van Defensie Benjamin Netanyahu en de minister van Binnenlandse Veiligheid Gilad Erdan bezochten donderdag de basis van de anti-terreur­eenheid Yamam van de Israëlische Grenspolitie, om de strijders te prijzen voor hun recente operaties.

Ook aanwezig waren Nadav Argaman, directeur van de Israëlische veiligheidsdienst (Shin Bet), het tijdelijke hoofd van de Israëlische politie, Motti Cohen, de commandant van de grenspolitie Ya'akov Shabtai, de commandant van de speciale eenheid voor terrorismebestrijding en andere hoge functionarissen.

Premier Netanyahu ontmoette de strijders van de eenheid en prees hen voor hun laatste operaties, de arrestaties van de terroristen die de aanslagen in Ofra, Barkan en Givat Asaf uitvoerden. Netanyahu nam deel aan een rondetafelgesprek waarin hij werd geïnformeerd over de gecombineerde inlichtingen- en operationele activiteiten van de veiligheidsorganen.

De premier zei:'Ik was zeer onder de indruk van het bezoek van de speciale anti-terreureenheid. Door de combinatie van strijders en medewerkers van de veiligheidsdienst, die prijzenswaardige informatie leveren, hebben we de beste antiterreureenheid ter wereld. Alle landen komen hier en vragen ons: “Breng ze naar ons toe, zodat we van hen kunnen leren”.

De burgers van Israël moeten weten, dat iedereen die vorig jaar een Israëlische burger heeft aangevallen of vermoord, is uitgeschakeld of gearresteerd. Dit is een ongekende prestatie op de wereld, dankzij deze mensen en hun moed, heldhaftigheid, creativiteit en betrokkenheid. In naam van de hele natie zeg ik, wij nemen onze hoed af voor jullie. Goed gedaan!

Elke vijand van Israël weet dat de lange arm van Israël hem zal bereiken via de strijders van de anti-terreureenheid en de veiligheidsdienst'.

Minister van Binnenlandse Veiligheid Erdan zei: 'Het leidende motto voor de strijders van de speciale antiterreureenheid van de Israëlische politie is: "Ik vervolgde mijn vijanden om hen te achterhalen, en liet niet af, er ik hen had vernietigd", Psalm 18:38.
De recente successen van de anti-terreureenheid hebben opnieuw aangetoond, dat zij deze opdracht bij elke gelegenheid realiseren: De verbazingwekkende vaardigheden van de strijders van deze eenheid zijn ongeëvenaard in de wereld en ik ben erg trots op hen. Het is geen toeval dat het meest voorkomende verzoek, dat ik van veiligheidstroepen over de hele wereld ontvang, de inzet van de speciale eenheden van de anti-terreureenheid is om hun politiemachten op te leiden voor verschillende terroristische scenario's. Ik zal er alles aan blijven doen om het vermogen van de eenheid te versterken om levens te redden en af te rekenen met terroristen'.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.