Mesaanval bij bushalte, 14-jarig meisje licht gewond

Wednesday, January 09, 2019 |  Redactie Israel Today
Een 14-jarig schoolmeisje is woensdagochtend vroeg in Jeruzalem bij een bushalte in de buurt van haar huis met een scherp voorwerp aangevallen door een onbekende. Het meisje kreeg lichte steekwonden in het bovenlichaam. De aanvaller wist te ontsnappen.

Afbeelding: Veiligheidstroepen op de plaats van de aanval (Foto: Yonatan Sindel/Flash90)

Het incident deed zich vanochtend rond 6.50 uur voor in de wijk Armon HaNatziv in Jeruzalem, toen de leerling zoals elke dag op de schoolbus wachtte bij een bushalte. Volgens haar kwam een Arabisch uitziende man naar haar toe en viel haar aan met een scherp voorwerp. Daarna nam hij de vlucht.

De licht gewonde studente keerde vervolgens terug naar haar woning, waar ze de reddingsdienst en de politie informeerde. Het meisje werd naar het Sha'are Tzedek Ziekenhuis gebracht voor behandeling. Ze heeft steekwonden in haar hals en in haar hand.

De veiligheidstroepen doorzoeken nu het gebied. De achtergrond van het misdrijf is nog niet duidelijk, maar het is niet uitgesloten dat het een terroristische daad was.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.