Video van de dag: Dizengoffplein in Tel Aviv is nu klaar

Wednesday, January 09, 2019 |  Redactie Israel Today
Enige tijd geleden werd de bouw van het nieuwe Dizengoffplein in Tel Aviv voltooid. Met het oude verhoogde plein was men sinds de aanleg niet tevreden geweest. Daarom werd besloten het te opnieuw vorm te geven, naar het voorbeeld van het eerste plein uit 1934. De verhoogde bouw had iets van het karakter van het plein weggenomen. Ook de vuurspuwende fontein werd bekritiseerd.

Begin 2017 werd het oude plein afgebroken en werd met de nieuwbouw begonnen. Eind vorig jaar was het zover. Rondom het plein is er nu weer een rotonde zoals voorheen. De plaats zelf heeft veel gras en bomen. Banken en kleurrijke stoelen nodigen uit tot een pauze. Wat overblijft is de fontein van Ja'acov Agam uit 1986, die is niet meer gekleurd, maar wordt in de avond in verschillende kleuren verlicht. Direct naast het plein kunt u nu een fiets huren. Het plein is een prachtige oase in het midden van de stad geworden.

Afscheid van het oude plein

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.