Terrorist van Givat Assaf gearresteerd

Tuesday, January 08, 2019 |  Redactie Israel Today
De Israëlische veiligheidsdienst meldde dinsdagochtend, dat het was gelukt om de terrorist te arresteren, die bij de aanslag op het kruispunt van Givat Assaf twee Israëlische soldaten doodschoot en een derde soldaat levensgevaarlijk verwondde.

Op zondagavond 9 december beschoot Saleh Barghouti, de broer van Asam, vanuit een rijdende auto wachtenden bij een bushalte bij de Ofra kruising in het district Benjamin. Hierbij kwam de baby van een zwangere vrouw om het leven.

Enkele dagen later voerden Assam en Saleh Barghouti de aanval bij Givat Assaf uit, waarbij eveneens op een groep mensen werd geschoten, waarna de daders in een auto wegvluchtten, zo bevestigde de Israëlische veiligheidsdienst. (video).

Saleh Barghouti werd een paar dagen later doodgeschoten door de Israëlische veiligheidstroepen na een poging om aan de arrestatie te ontkomen.
Assam werd dinsdagochtend bij een helper thuis gearresteerd, in een gezamenlijke actie van politie, leger en veiligheidsdiensten. Hij zou nog meerdere aanvallen hebben gepland. Toen hij werd gearresteerd, kon een aanvalsgeweer samen met een grote hoeveelheid munitie en een nachtzichtapparaat in beslag worden genomen.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.