Hamas wil zich ontdoen van Machmoud Abbas

Tuesday, January 08, 2019 |  Redactie Israel Today
Salah al-Bardawil, lid van het 'Politburo' van Hamas en woordvoerder van de terreurorganisatie, beschuldigde de Palestijnse leider Machmoud Abbas ervan, de confrontatie met de 'bezetting' in de interne Palestijnse arena te brengen.

In een interview met Hamas TV-zender Al-Aqsa TV reageerde Bardawil op berichten dat Hamas de jaarlijkse viering van de 54ste verjaardag van Fatah's 'gewapende strijd' had verboden.

Hij legde uit, dat Hamas zich niet tegen het houden van de jaarlijkse ceremonie had uitgesproken, maar dat hij had geprobeerd de vervalsing van de geschiedenis door Abbas en hoge vertegenwoordigers van de Palestijnse Autoriteit te verhinderen.

Volgens Bardawil zouden de 'ongepaste' uitspraken van Abbas (die de Hamas-mannen 'spionnen' noemde) bewijzen dat hij niet in staat is het 'Palestijnse volk' te leiden. Hij riep Palestijnse organisaties op om hun erkenning van Abbas in zijn huidige grondwet opnieuw te onderzoeken.

'Ons Palestijnse volk heeft een beter leiderschap nodig', zei hij. 'Abbas (Abu Mazen) is niet in staat het Palestijnse volk te leiden. Men moet proberen hem af te zetten'.

Bardawil viel ook Abbas aan, omdat hij gisteren opdracht gaf om de Palestijnse Autoriteit weg te halen van de grensovergang bij Rafah. Zijn doel zou zijn om de grensovergang met Egypte te sluiten en de ontberingen in de Gazastrook te verergeren.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.