Hier staan de olijfbomen van onze lezers in de Negev

dinsdag 8 januari 2019 |  Ariel Rudolph
In december hebben we de tijd gevonden en toestemming gekregen van het leger om met drones luchtfoto's te maken van onze olijfgaard. 4.000 olijfbomen staan verspreid over 3 velden en gedijen uitstekend.

Tot onze verbazing zijn de olijfbomen van de eerste plantage in maart 2018 al aanzienlijk groter dan die van oktober 2018. Nu al onze olijfbomen voorzien zijn van alles wat ze nodig hebben, beginnen we met de verdeling en etikettering van de velden. In de nabije toekomst zal elke eigenaar van een olijfboom op de hoogte worden gebracht van de exacte locatie van zijn olijfboom. Zo kan iedereen bij zijn volgende bezoek aan Israël zijn olijfboom 'bezoeken'. Over ongeveer drie jaar nodigen wij u uit om deel te nemen aan de eerste olijvenoogst in de herfst en om olijfolie te persen.

Bovendien proberen we onze wijngaard uit te breiden; het is de enige wijngaard die in de zanderige woestijnduinen in het land gedijt. Ja, met de verkoop van onze producten - zoals de rode wijnen en de olijfolie Kanaan - kunnen we doorgaan met het groener maken van de woestijn. En we financieren daarmee niet alleen onze boeren in het zuiden, maar ook onze media in Jeruzalem.
Wij bedanken iedereen die onze projecten in de woestijn heeft gesteund en zo heeft meegewerkt aan de belofte van God: 'De woestijn en het dorre land zullen zich verblijden, de steppe zal juichen en bloeien als een narcis'. (Jesaja 35:1)

Maar weinigen geloven en investeren in de woestijn. Dit verklaart onder andere waarom slechts 5 procent van de Israëlische bevolking daar woont, terwijl de woestijn 60 procent van de oppervlakte van het land beslaat. De meerderheid van de Israëli's woont in het centrum van het land. De woestijn is geen gemakkelijk karwei, en investeren in de woestijn kost ons dan ook heel wat hoofdpijn, tijd en geld. Maar dat is wat we doen met liefde, geloof en zionisme.

Uw Israel Today team

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.