Autobus beschoten in Samaria, bestuurder licht gewond

zondag 6 januari 2019 |  Redactie Israel Today
Een Israëlische lijnbus werd zaterdagnacht, kort na middernacht, beschoten bij de nederzetting Bet El in Binyamin.. De bus van lijn 140 van de busmaatschappij Egged was op weg van Jeruzalem naar Bet El toen onbekenden het vuur op de bus openden. De voorruit werd geraakt, de buschauffeur raakte gelukkig slechts licht gewond door glassplinters.

Soldaten van het Israëlische leger gingen onmiddellijk op zoek naar de schutters. Ze onderzochten daarbij de toegangswegen naar de nabijgelegen dorpen Al-Bireh en Beitin en delen van autoweg 60.

De buschauffeurs voelen zich erg onzeker op deze route naar Bet El. 'We zullen onszelf niet in gevaar brengen. Je rijdt op deze weg en je ziet geen beveiligers', zei een buschauffeur.

De beschieting van de bus was al de vierde aanval in de regio in de afgelopen maanden. Nu wordt onderzocht of er een verband bestaat tussen de verschillende incidenten. Nog niet alle betrokken terroristen konden worden opgepakt. De Israëlische veiligheidstroepen waren ook afgelopen weekeinde op jacht naar de aanvallers, die betrokken zouden zijn geweest bij ten minste twee van de laatste aanvallen.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.