Jordaanse vakbond laat over Israëlische vlag lopen

vrijdag 4 januari 2019 |  Redactie Israel Today
Vorige week zorgde een foto uit Jordanië, waarop de Jordaanse minister van Informatie Jumana Ghunaimat over een Israëlische vlag loopt die op de vloer van de ingang van een vakbondsgebouw is geschilderd, voor grote krantenkoppen en een officiële klacht van het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken, die de Jordaanse ambassadeur om opheldering vroeg.

Het lopen over een nationale vlag wordt als een belediging beschouwd. Hoewel de Jordaanse minister er geen bezwaar tegen had om op de vlag van een bevriend land te lopen, was premier Omar Razzaz zich er terdege van bewust dat een dergelijke daad tot een diplomatieke crisis kon leiden. Zo kwam hij het gebouw binnen door een zij-ingang en ontweek hij de Israëlische vlag die op de vloer was geschilderd.

De Jordaanse minister loopt op de Israëlische vlag

De Jordaanse regering heeft naar aanleiding van de Israëlische klacht verklaard dat het gebouw een particulier gebouw zou zijn en dat er dus niets aan gedaan kon worden. Waarom de minister van Informatie geen zij-ingang gebruikte, werd niet uitgelegd. Jordanië bevestigde echter opnieuw dat het zich inzet voor het vredesakkoord, dat sinds 1994 van kracht is.

De Jordaanse vakbond lijkt er anders over te denken. Naar aanleiding van de Israëlische klacht is nu besloten om een Israëlische vlag te schilderen op de vloer bij de ingang van elk van de vakbondsgebouwen, zodat meer mensen nu op de vlag kunnen stappen. Daarmee zou men protesteren tegen de voortdurende Israëlische bezetting van de Palestijnse gebieden, aldus de vakbond in een verklaring.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.