Gebedsoproepen in Jeruzalem moeten zachter worden

Wednesday, January 02, 2019 |  Redactie Israel Today
In de Arabische stadsdelen van Jeruzalem zullen de muezzins de mensen blijven oproepen tot gebed, maar dan iets zachter dan ze tot nu toe klonken.

De stad Jeruzalem wil nu een plan uitvoeren zodat de oproepen tot gebed niet meer zo luidruchtig zijn dat de bewoners, ook de Arabieren, zich gestoord voelen. Zoals het avondnieuws 'Chahadashot' gisteren berichtte, kon de stad Jeruzalem met de moechtars van de Arabische stadsdelen Beut Safafa, Beit Hanina, Shuafat en Jabel Mukaber overeenkomen, om de oude luidsprekers in de moskeeën te vervangen door nieuwe, kleinere luidsprekers die minder lawaai produceren.

In de aangrenzende straten moeten luidsprekers met een kleiner volume worden geïnstalleerd. Hierdoor zal de stem van de muezzin het wettelijk voorgeschreven geluidsniveau niet overschrijden. Als het geluidsniveau wordt overschreden, heeft de politie het recht om het volume te verminderen.

Volgens het rapport heeft de stad een eerste financiering verstrekt voor een proefprogramma. Volgens het plan is tussen de 50.000 en 70.000 shekel (ca. 11.5000 - 16.300 euro) beschikbaar voor de vervanging van de luidsprekers in elke moskee.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.