Video van de dag: Ben-Goerions Huis in de woestijn

Wednesday, January 02, 2019 |  Redactie Israel Today
David Ben Goerion, de eerste premier van Israël, droomde er altijd al van om 'de woestijn tot bloei te brengen'. Hij gaf het goede voorbeeld en woonde sinds 1953 in een huis in Kibboets Sde Boker. Hij en zijn vrouw Paula waren lid van de Kibboets. Vandaag de dag is het huis van Ben Goerion een museum. Bezoekers kunnen zien hoe Ben Goerion heeft geleefd. Het huis is gebleven zoals het was in 1973, toen Ben Goerion is gestorven. Er staan 5000 boeken, het is interessant om te zien wat Ben Goerion heeft gelezen en waarin hij was geïnteresseerd.

De video van vandaag geeft ons een inzicht in het huis en toont ook enkele van de activiteiten die aan de bezoekers worden aangeboden. Veel schoolklassen maken een reis naar Sde Boker om meer te weten te komen over de eerste premier van de Staat Israël. Het Ben Goerion Huis is geopend van zondag tot donderdag van 8.30 tot 16.00 uur en vrijdag van 10:00 tot 16:00 uur. Meer informatie is te vinden op de website van het Ben Goerion Instituut.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.