Netanyahu: Christenen beste vrienden van Israël, en omgekeerd

maandag 31 december 2018 |  Redactie Israel Today
Israël heeft geen betere vrienden dan die in de wereldwijde evangelische christelijke gemeenschap. En de wereldwijde evangelische christelijke gemeenschap heeft geen betere vriend dan Israël. Dat was de boodschap die de Israëlische premier Benjamin Netanyahu zondag overbracht aan de grote evangelische christelijke gemeenschap van Brazilië.

Netanyahu is met zijn vrouw Sara en hun oudste zoon Yair in Brazilië om de inhuldiging van de gekozen president Jair Bolsonaro bij te wonen.

Net als bij de verkiezing van Donald Trump in de VS zou de onervaren en controversiële Bolsonaro in het zadel zijn geholpen door de Braziliaanse evangelische christenen, die de jarenlange corruptie en ineffectief bestuur van liberale wetgevers beu waren.

Net als Trump heeft de brutale Bolsonaro, zowel in eigen land als in het buitenland, enige irritatie veroorzaakt, met zijn ondubbelzinnige steun voor Israël en zijn belofte om de ambassade van Brazilië naar Jeruzalem te verhuizen.

In zijn toespraak tot een bijeenkomst van Braziliaanse christenen noemde Netanyahu de relatie tussen lokale gelovigen en de Joodse Staat 'een alliantie van broeders'.


Netanyahu kreeg een herdenkingspostzegel uitgereikt door de Braziliaanse staat Amazonas ter gelegenheid van het 70-jarig bestaan van de moderne staat Israël. De postzegel toont de gelijkenis van Netanyahu samen met in het Hebreeuws een gelukwens voor 70 jaar Israël.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.