Premier Netanyahu op staatsbezoek in Brazilië

maandag 31 december 2018 |  Redactie Israel Today
Sinds vrijdag zijn premier Benjamin Netanyahu en zijn vrouw Sara als eerste Israëlische regeringsleider op staatsbezoek in Brazilië. Bij zijn aankomst ontmoette hij de gekozen nieuwe Braziliaanse president, Jair Bolsonaro, van wie hij na de bijeenkomst de hoogste onderscheiding ontving die een gast in Brazilië kan ontvangen.

Netanyahu bedankte voor de hartelijke ontvangst en zei: 'Dit is de eerste keer dat een Israëlische premier Brazilië bezoekt. Het is moeilijk te geloven dat we niet eerder zo'n contact hebben gehad. Wij willen uw partner zijn. Wij geloven dat onze samenwerking voor beide volken enorme voordelen op het gebied van economie, werkgelegenheid, veiligheid, landbouw, water, industrie en op elk gebied van het menselijke handelen kan opleveren. Als eerste stap heb ik president Bolsonaro uitgenodigd om naar Israël te komen en hij heeft dit toegezegd.'
'U wordt verwelkomd als een grote vriend, als een grote bondgenoot, als een broer,' zei hij tegen de president.

Gisteren nam Netanyahu deel aan een evenement van leiders van de Joodse gemeenschap in Brazilië. Hij vertelde over zijn gesprek met de gekozen president:

'We hebben besloten, president Bolsonaro en ik, hier delegaties voor veiligheid, defensie, landbouw, water en andere industrieën te hebben. In de komende maanden zullen verscheidene delegaties hierheen komen om de reikwijdte van de samenwerking met Brazilië vast te stellen: Dit is partnerschap dat we ons hebben voorgenomen, en we zullen het snel tot stand brengen'.

'Bolsonaro zei ook: "Ik zal de ambassade naar Jeruzalem verplaatsen. Het is niet de vraag of, maar wanneer". President Trump zei hetzelfde. Hij verplaatste de ambassade. En ook president Bolsonaro zal de ambassade verplaatsen. Hij heeft mijn uitnodiging voor een bezoek aan Israël in de komende maanden geaccepteerd en zal dat in maart doen, zegt hij. En ik verheug me erop hem te ontvangen in dezelfde geest en dezelfde broederschap waarmee hij mi heeft ontvangen j en u ons heeft ontvangen'.

Morgen neemt Netanyahu deel aan de beëdiging van de gekozen president Jair Bolsonaro.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.