Weer rellen, ballonnen en een raket bij de Gazastrook

Sunday, December 30, 2018 |  Redactie Israel Today
Voor het eerst in anderhalve maand tijd werd zaterdagavond vanuit de Gazastrook weer een raket naar Israël afgevuurd. Deze landde in open terrein in het district Eshkol, zonder enige schade aan te richten. Daarom werd geen luchtalarm gegeven. Als reactie hierop vielen helikopters van de Israëlische luchtmacht een Hamas-post in de Gazastrook aan.

Afbeelding: Rellen bij het grenshek in de Gazastrook, vrijdag (Foto: Rahim Khatib/Flash90)

Daarvoor waren er vrijdag opnieuw rellen bij het grenshek, ondanks het winterse weer. Rond de 5000 mensen verzamelden zich deze keer voor de 'Mars van de Terugkeer'. Enkelen gooiden stenen en granaten naar de Israëlische soldaten. Tijdens de rellen werd een 26-jarige Arabier gedood door schoten van Israëlische soldaten. Nog eens zes mensen zouden gewond zijn geraakt.

Na afloop van de protesten publiceerde Hamas een verklaring: 'De Palestijnse natie zet zich in voor de voortzetting van de strijd tegen de vijand, ongeacht het aantal slachtoffers.'

Vrijdagochtend waren er voor het eerst weer ballonnen met explosieven. Tien aan elkaar gebonden ballonnen met een kleine springlading landden in Moshav Kfar Maimon in het district Sdot Negev in de buurt van een kleuterschool. Een andere explosieve ballon werd later ontdekt in Moshav Zru'a. In beide gevallen werden de explosieven door de politie onschadelijk gemaakt.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.