Man probeert huis van premier Netanyahu op te blazen

Sunday, December 30, 2018 |  Redactie Israel Today
Een Israëlische man is vrijdag in Caesarea gearresteerd nadat buurtbewoners de politie vertelden dat hij een zak met explosieven bij zich droeg en op zoek was naar het huis van de familie Netanyahu.

Terwijl de officiële residentie van de premier in Jeruzalem is, is het privéhuis van de familie Netanyahu in de luxe kuststad.

De buren riepen politie nadat de man in kwestie hen om het adres van premier Benjamin Netanyahu vroeg. Later hoorde men hem schreeuwen: 'Ik ga Bibi doden', waarbij hij de bekende bijnaam van de Israëlische leider gebruikte.

Hij droeg een grote tas bij zich waarin explosieven zouden zitten. De politie die op de melding afkwam riep sappeurs op om de mogelijke bom onschadelijk te maken.

De familie Netanyahu was niet in gevaar, aangezien zowel de premier, zijn vrouw Sara, als hun twee zonen op dat moment allemaal elders waren. Benjamin Netanyahu, Sarai en hun oudste zoon Yair, zijn momenteel allemaal in Brazilië om de inhuldiging van de gekozen president Jair Bolsonaro bij te wonen.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.