Operatie Noordelijk Schild: vijfde tunnel opgeblazen

donderdag 27 december 2018 |  Redactie Israel Today
De operatie Noordelijk Schild, voor het lokaliseren en uitschakelen van aanvalstunnels van de Libanese terreurorganisatie Hezbollah langs de grens, is in zijn vierde week. Woensdag maakte het Israëlische leger bekend dat de vijfde tunnel was ontdekt en opgeblazen.

De tunnel begon in de buurt van het sjiitische dorp Ayta al-Shab en had het Israëlische grondgebied al bereikt. Voorafgaand aan het opblazen werden de Israëlische districten en de UNIFIL-troepen geïnformeerd.

Een woordvoerder van het Israëlische leger herhaalde dat de tunnels een duidelijke schending van VN-resolutie 1701 en de Israëlische soevereiniteit zouden vormen en dat men de Libanese regering verantwoordelijk acht voor de aanvalstunnels.

Het Israëlische leger werkt uitsluitend aan de Israëlische kant van de grens, maar het opblazen van de tussels zouden die ook aan de Libanese kant onbruikbaar maken.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.