Israël waarschuwt inwoners van de Gazastrook

Thursday, December 27, 2018 |  Redactie Israel Today
Wegens de protesten die elke vrijdag in de Gazastrook plaatsvinden, de zogenaamde 'Mars van de Terugkeer', heeft kolonel. Iyah Sarhan, Coördinator voor Regerings­activiteiten in de Gebieden van de Palestijnse Autoriteit en de Gazastrook (COGAT), zich op zijn Arabische Facebook-pagina tot de inwoners van de Gazastrook gewend en hen gewaarschuwd voor deelname aan terroristische activiteiten langs het grenshek.

'Inwoners van Gaza, hoe wilt u uw volgende vrijdag hebben? Wil u die temidden van uw gezin doorbrengen of met onaangename gebeurtenissen bij het veiligheidshek? Het Israëlische leger tolereert geen incidenten bij het veiligheidshek. We willen een vrijdag zonder slachoffers aan uw kant, maar dat is aan u, alleen aan u,' luidde de boodschap.

Verder zei hij: 'De IDF staat niet toe dat onruststokers het veiligheidshek naderen of beschadigen. Elke poging om soldaten van het Israëlische leger schade te berokkenen zal worden beantwoord met de sterke kracht van het leger. Blijf uit de buurt van het hek, dat garandeert uw veiligheid.'

Tijdens de rellen van vorige week erden vier Arabieren gedood. De militaire takken van de terreur­organisaties gaven vervolgens een verklaring uit waarin Israël werd gewaarschuwd voor verdere 'misdaden tegen het Palestijnse volk'. De gebeurtenissen van de komende vrijdag zouden laten zien wat er daarna zou gebeuren.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.