Maak het zuiden weer groen – Plant een boom!

Tuesday, December 25, 2018 |  Ariel Rudolph
Gelukkig worden we bij de Gazastrook momenteel niet meer geplaagd door vuurvliegers en ballonnen met explosieven, de verbrande velden moeten nog wel tot bloei gebracht worden, verbrande boven in natuur­reservaten moeten worden vervangen.

Talloze anemonen veranderen het landschap van Zuid-Israël jaar op jaar in een prachtige golvende zee van rode bloemen. 'Darom Adom' - het 'Rode Zuiden' is de naam van dit natuurlijke fenomeen. Veel te veel van de natuurreservaten zijn dit jaar het slachtoffer geworden van de vuurvliegers uit Gaza.

Om van het Israëlische gebied langs de Gazastrook weer een Darom Adom te maken, hebben de plaatselijke families nu uw hulp nodig!

Meer dan 1000 verschillende branden hebben ongeveer 3000 hectare landbouwgrond, weiden en bomen verwoest. Onder andere werden ook 200 bijenkorven vernietigd. Volgens Israëlische boeren in het zuiden moet het ecosysteem dringend worden vernieuwd, vooral de nectarbomen. Ook het herstel van de natuur en de weiden voor bijenkorven is bijzonder urgent.

U kunt helpen!

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.