Video van de dag: De Annunciatiekerk in Nazareth

Tuesday, December 25, 2018 |  Redactie Israel Today
De video van vandaag neemt ons mee naar het noorden naar Nazareth, de geboortestad van Jezus, en laat ons de Annunciatie­kerk of Kerk van de Aankondiging bezoeken, waar volgens de rooms-katholieke traditie de aartsengel Gabriël aan de maagd Maria verscheen. Vandaag staat er een altaar op deze plaats.

De huidige basiliek, die zich boven de plaats van de aankondiging bevindt, is al de vijfde kerk. Hij werd ingewijd op 23 maart 1968. De vroegere kerken werden in de loop van de lange geschiedenis van de stad Nazareth steeds weer verwoest, door nieuwe veroveraars of door natuurrampen.

De video leidt ons door de indrukwekkende Annunciatiekerk en toont ons vervolgens de Sint-Jozefkerk, die dicht bij de Annunciatiekerk ligt. In het artikel '175.000 christenen in het Heilige Land' ziet u meer foto's van deze internationaal bekende kerk, waarin bijdragen van een groot aantal landen zijn opgenomen.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.