President Rivlin ontving soldaten met speciale behoeften

Monday, December 24, 2018 |  Redactie Israel Today
De Israëlische president Re'oeven Rivlin ontving zondag in zijn ambtswoning jonge mannen en vrouwen met speciale behoeften, die vrijwillig in het Israëlische leger (IDF) dienen. Hun dienst wordt mogelijk gemaakt door het programma 'Bijzonder in Uniform' en is onderdeel van de organisatie 'Een hand voor het bijzondere kind'.

Het doel van het programma is de integratie van jongeren met speciale behoeften in het Israëlische leger. Sinds 2014 hebben meer dan 650 jongeren in 35 verschillende bases in het leger gediend. De jongeren leveren een goede bijdrage aan het leger in verschillende beroepen en worden daarbij ondersteund door professionele medewerkers van de organisatie.

De president ontving de gasten in zijn ambtswoning en zei: 'De IDF is een leger van het volk. We hebben een diverse bevolking en het leger moet divers zijn en verschillen bevatten. Ik feliciteer de IDF, die heeft bewezen dat het iedereen kan opnemen die een bijdrage kan leveren. Het is een voorrecht en een verplichting om alles te doen wat in onze macht ligt om de last op alle gebieden van het leven te dragen, ook in de IDF.'

De president richtte zich tot de soldaten: 'Toen jullie je bij de IDF aansloten, waren het niet alleen jullie die daarvan profiteerden. Uw commandanten hebben er profijt van gehad. De IDF heeft hiervan geprofiteerd. De Israëlische samenleving als geheel heeft hiervan geprofiteerd. 'Bijzonder in uniform' laat ons zien dat we grenzen kunnen overschrijden, maar we hebben daarbij hulp nodig. Ik wil in het bijzonder jullie families - de ouders en andere familieleden - en de commandanten die u steunen en waarderen, bedanken'.

Maj-Gen (res.) Gabi Ophir, voorzitter van ' Bijzonder in Uniform' zei: 'Wij zijn zo trots op deze uitstekende jonge mensen, die 400 van hun vrienden vertegenwoordigen, die allen uitmuntend en helden zijn. 'Bijzonder in uniform' geeft ruimte aan jongeren die een speciale opleiding hebben afgerond en plotseling hun plaats moeten vinden op de arbeidsmarkt en in de maatschappij. We hebben bewezen dat integratie in de IDF voor jongeren de beste manier is om zich voor te bereiden op een zelfstandig leven. In de toekomst willen we het programma uitbreiden en honderden jongeren met speciale behoeften die een kans willen geven om deel te nemen. “

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.