Abbas: 'Netanyahu betaalt Hamas voor hun aanvallen'

zondag 23 december 2018 |  Redactie Israel Today
De Palestijnse leider Machmoud Abbas heeft zaterdag tijdens een toespraak in Ramallah premier Benjamin Netanyahu ervan beschuldigd, dat hij geld overmaakt aan Hamas dat deze gebruikt om de terroristische aanslagen in Judea en Samaria te financieren.

Afbeelding: Machmoud Abbas, gisteren in Ramallah (Foto: Flash90)

'Hij maakt persoonlijk geld over aan Hamas om terroristische aanslagen uit te voeren en wij betalen de prijs daarvoor', zei Abbas, zonder een bewijs voor deze bewering te tonen.

Vervolgens gaf hij ook commentaar op het nog niet gepubliceerde vredesplan van de Amerikaanse president Donald Trump, het zogenaamde 'Plan van de Eeuw'. Ze zullen niet met de Amerikanen onderhandelen, zei Abbas, die zijn niet neutraal.

'Israël en de Verenigde Staten hebben het over een economische oplossing voor het conflict en dragen 10 tot 12 miljard dollar over aan de PA. Maar waar is de politieke oplossing? Volgens Israël en de VS zal die later komen, maar we weten wat het resultaat van deze weg is. We zullen geen oplossing accepteren die niet ook het politieke probleem aanpakt,' zei Machmoud Abbas.

Daarna sprak hij over Hamas. 'We zullen er niet mee instemmen, dat Hamas als terreurorganisatie wordt veroordeeld. Hij maakt deel uit van het Palestijnse volk. We zijn het op bijna elk punt met Hamas eens, hij schept anarchie op de Westelijke Jordaanoever, maar dat is een zaak tussen ons als Palestijnen. Wij zullen een veroordeling van Hamas niet accepteren.'

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.