Hamas viert 31ste verjaardag en bedreigt IDF

maandag 17 december 2018 |  Redactie Israel Today
Duizenden Hamas-aanhangers kwamen zondag in Gaza bijeen om de 31ste verjaardag van de oprichting van de terreurorganisatie te vieren. Scholen en universiteiten werden gesloten, zodat scholieren en studenten dit feest niet zouden missen.

De politieke leider van Hamas, Ismail Haniye, waarschuwde het Israëlische leger in zijn toespraak. Elke soldaat die de Gazastrook binnenkomt, wordt gedood of gevangen genomen. In zijn toespraak beloofde de leider van Hamas ook om de Palestijnse gevangenen te bevrijden uit de Israëlische gevangenissen.

Hij vervolgde: 'De massa's die vandaag aan deze rally deelnemen, zijn het beste antwoord op degenen die ons hebben belegerd en tegen ons hebben gevochten. De Palestijnse natie zegt vandaag dat ze kiest voor het verzet. Tegen onze gevangenen in Israëlische gevangenissen zeggen we dat hun vrijlating onze prioriteit en verantwoordelijkheid is. Het zal niet lang duren voordat wij jullie bevrijden'.

Hamas viert zijn 31e verjaardag in Gaza (Foto's: Abed Rahim Khatib/Flash90)

Haniye gaf ook commentaar op de schijnbaar verbeterende Israëlische betrekkingen met enkele Arabische staten. 'Gelooft niet dat de normalisering van een aantal organisaties een Israëlisch succes is. De Arabische moslimnatie veracht Israël.'

Parade van Hamas (Bron: CIDI)

Ondertussen had premier Benjamin Netanyahu ook een paar woorden voor Hamas. Tijdens de wekelijkse kabinetsvergadering zei hij: 'Ik heb Hamas een duidelijke boodschap gestuurd: Wij zullen niet accepteren dat er een wapenstilstand in Gaza en terroristische aanslagen in Judea en Samaria zijn. Daar zullen we een hoge prijs voor eisen.'

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.