Video van de dag: Klooster Qasr al Yahud bereikbaar

Monday, December 17, 2018 |  Redactie Israel Today
Bijna 50 jaar lang was het klooster van Sint Johannes de Doper, dat vanwege het kasteelachtig uiterlijk de naam Qasr al-Yahud, 'Kasteel van de Joden' kreeg, afgesloten en was de toegang beperkt. Het ligt nabij de doopplaats aan de westoever van de Jordaan, ten noorden van de Dode Zee en 40 kilometer ten oosten van Jeruzalem. De reden voor de afsluiting waren de 3000 mijnen, die er sinds de Zesdaagse Oorlog lagen.

In maart is de Israëlische Autoriteit voor Mijnen van het ministerie van Defensie met de HALO Trust Organisation, die wereldwijd mijnenvelden opruimt, begonnen met het verwijderen van de mijnen te om de heilige plaats voor het christendom weer toegankelijk te maken. Jezus zou op deze plaats zijn gedoopt.

De doopplaats, door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed, is de thuisbasis van acht kerkelijke gemeenschappen die elk jaar duizenden toeristen trekken. Over een paar maanden zijn de werkzaamheden voor het verwijderen van de mijnen afgerond, zodat de hele plaats na bijna 50 jaar weer toegankelijk is. De video van vandaag geeft ons een overzicht van deze bijzondere plek.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.