Operatie Noordelijk Schild: Vierde tunnel ontdekt

Sunday, December 16, 2018 |  Redactie Israel Today
Operatie Noordelijk Schild aan de grens met Libanon gaat zijn derde week in. Het Israëlische leger maakte deze zondag bekend, dat zijn soldaten er in het weekeinde in waren geslaagd een nieuwe aanvals­tunnel van door de Libanese terreur­organi­satie Hezbollah op te sporen. De tunnel staat nu onder controle van het leger en zou geen gevaar meer vormen.

Afbeelding: Israëlische soldaten tijdens de operatie aan de Libanese grens (Archieffoto: IDF)

Net als de andere tunnels die tot nu toe zijn ontdekt, is de tunnel door Israëlische soldaten van explosieven voorzien. Een woordvoerder van het leger waarschuwde er voor, de tunnel vanaf de Libanese kant te betreden. Nu wordt de route van de tunnel onderzocht. De exacte locatie van de tunnel is niet bekend gemaakt.

Het leger houdt de Libanese regering verantwoordelijk voor de bouw van de tunnel. Dit zou een schending zijn van VN-resolutie 1701 en de Israëlische soevereiniteit, aldus een verklaring van het leger.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.