IDF vernietigt huis van moordenaar van sergeant

Sunday, December 16, 2018 |  Redactie Israel Today
Het Israëlische leger heeft zaterdagavond een video gepubliceerd van de vernietiging van het huis van Islam Abu Hamid. De terrorist had meer dan een half jaar geleden een sergeant van de Duvdevan-eenheid gedood, door vanaf het dak van het huis een zware marmeren plaat op hem te gooien.

Soldaten van de eenheid Duvdevan waren ook betrokken bij de operatie in het vluchtelingenkamp al-Amari bij Ramallah, waaronder kameraden van stafsergeant Ronen Lubarsky, het slachtoffer. Voor het opblazen van het vier verdiepingen tellende huis moest de omgeving van het gebouw worden afgesloten.

Tijdens de actie waren er rellen toen tientallen Arabieren stenen naar de soldaten gooiden. Het leger gebruikte middelen om de menigten te verspreiden om verdere rellen te voorkomen.

De moeder van de terrorist toonde zich niet onder de indruk van de verwoesting van het huis en zei dat haar huis een offer voor het Palestijnse volk is en herbouwd zal worden. 'Zolang ons land bezet is, zal ons verzet aanhouden', zei ze.
De Palestijnse Autoriteit heeft al verklaard dat de familie een alternatief huis zou krijgen en dat het huis van de familie zo snel mogelijk herbouwd zou worden.

De familie Hamid staat bekend om haar terroristische activiteiten. Terwijl de ene helft verbonden is met Hamas, behoort de andere helft tot Fatach. Vier broers zitten levenslange gevangenisstraffen uit wegens hun betrokkenheid bij dodelijke terroristische aanslagen tijdens de tweede Intifada, waaronder de aanval op het Seafood Market Restaurant in Tel Aviv in maart 2002, waarbij drie Israëli's omkwamen.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.