Als er één is gevallen, zullen er nog veel meer opstaan

Sunday, December 16, 2018 |  Redactie Israel Today
Shira Ish-Ran, 21, heeft onlangs de nachtmerrie van elke moeder meegemaakt. Zij was de zwaarst gewonde van zeven slachtoffers als gevolg van de beschieting vanuit een auto, vorige week in centraal Samaria.

Afbeelding: De na vier dagen overleden baby wordt door zijn oom naar zijn laatste rustplaats gedragen. (Foto: Yonatan Sindel/Flash90)

Shira overleefde het, haar 30-weken-oude jongetje, na de aanval geboren via een keizersnee, overleefde het niet. De meeste mensen zouden na een dergelijke ervaring instorten en alle hoop verliezen. Maar Shira Ish-Ran niet.

Een dag nadat haar voortijdig geboren zoon stierf, beloofde deze resolute Joodse vrouw, dat ze het de Palestijnse terroristen zou aanrekenen, die haar zo'n pijn en lijden hadden aangedaan, door 'veel meer baby's' te krijgen.

Hoewel het onduidelijk blijft, welke Palestijnse terreurgroep verantwoordelijk was voor de schietpartij, gaf Hamas een publieke verklaring uit, waarin de gruweldaadals 'heroïsch' werd geprezen .
Daar wilde Shira niets van weten. Na het begraven van haar baby zei ze tegen lokale media: 'Ik zal het hen bewijzen, ik zal het ze laten zien. Ik zal nog veel meer baby's op deze wereld zetten. Am Yisrael Chai.

Het doel van dergelijke terroristische aanslagen is om Joden af te schrikken, zich weer in hun Bijbelse kerngebied te vestigen. Ze hebben vaak precies het tegenovergestelde effect, zoals Shira Ish-Ran toonde.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.