Protesten na aanvallen, staking Samaria aangekondigd

vrijdag 14 december 2018 |  Redactie Israel Today
Enkele honderden mensen hebben gisteren in Jeruzalem gedemonstreerd tegen de nieuwe golf van terreur. De demonstratie werd georganiseerd door de districtbesturen van Samaria en Binjamin en het bestuur van Bet El. Premier Netanyahu werd gevraagd op te treden.

In de aankondigingen voor de demonstratie stond: 'Onze doden liggen voor ons. We zijn gestopt met zwijgen omdat we het zat zijn om te sterven.'

De demonstratie vond plaats op het Parijsplein nabij de residentie van Netanyahu. Ook Chaim Silberstein, de vader van de gewonde Shira Ish-Ran en grootvader van de slechts vier dagen oud geworden baby, nam deel aan de rally en sprak premier Netanyahu toe in zijn toespraak: 'Zal dit lieve kind alleen maar een cijfer in de statistiek blijven? Wordt het slechts één in de rij van slachtoffers van onze strijd voor ons volk en ons land? Meneer de premier, namens mijn kleinzoon, wiens bloed uit zijn verse graf op de Olijfberg schreeuwt, vraag en roep ik u op: Trek uw fluwelen handschoenen uit! Er moet een nieuwe plaats of wijk ontstaan en vernoemd naar de naam van de baby Amiad Israel Ish-Ran. Onze baby, die werd vermoord, is de baby van ons allemaal geworden.'

Yossi Dagan, voorzitter van de districtsraad van Samaria, kwam naar de lessenaar terwijl op de achtergrond oproepen tot aftreden van Netanyahu te horen waren. 'We zijn gestopt met zwijgen en begraven. Er heerste een totale wetteloosheid. We zijn gekomen om te zeggen: het is genoeg. Zondag zullen we allemaal staken in het district, de dagelijkse routine en de schoollessen stoppen. We zullen buiten staan en zeggen: 'Stop het bloedvergieten'.

Ook op autoweg 60, waar de laatste aanvallen plaatsvonden, waren ook protesten van enkele honderden demonstranten. 22 jongeren werden gearresteerd nadat ze de weg bij Ofra probeerden te blokkeren.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.