Amerikaanse ambassadeur veroordeelt aanslagen

vrijdag 14 december 2018 |  Redactie Israel Today
De Amerikaanse ambassadeur in Israël David Friedman veroordeelde donderdag de aanslag bij Givat Assaf, waarbij twee Israëlische soldaten werden gedood. Hij bekritiseerde ook de betalingen van de Palestijnse Autoriteit aan terroristen, waarmee deze dodelijke aanslagen als het ware worden beloond.

De Amerikaanse ambassadeur David Friedman (Archieffoto: Yonatan Sindel/Flash90)

Op zijn Twitter-account schreef hij: 'Afgelopen week hebben Palestijnse terroristen 14 Israëli's gedood of gewond bij meerdere aanslagen. De Palestijnse Autoriteit handhaaft wetten die deze terroristen en hun families zullen compenseren voor hun gruwelijke daden. De PA kan een politiek orgaan of een sponsor van terreur zijn, niet allebei. '

Friedman veroordeelde ook de aanslag bij Ofra afgelopen zondag, die een te vroeg geboren baby het leven kostte en waarbij verscheidene anderen ernstig gewond raakten. 'Weer een afschuwelijke daad van het Palestijnse terrorisme gisteravond, de beschieting van een zwangere vrouw,' tweete Friedman maandag­ochtend.

Friedman veroordeelde ook Hamas, omdat die de aanval vierde, en bekritiseerde de Verenigde Naties voor zijn weigering, een door de Verenigde Staten ingediende resolutie ter veroordeling van de terreurorganisatie uit de Gazastrook te steunen. 'Hamas noemt de terroristen 'helden', ja, dezelfde Hamas die vorige week niet door de Verenigde Naties werd veroordeeld. De VS zijn met Israël tegen terroristen, ook als anderen dat niet doen.'

De PA betaalt regelmatig terroristen, die in Israël gevangen zitten, evenals gezinnen van gedode terroristen die aanslagen tegen Israëli's hebben uitgevoerd. Het feit dat de PA terroristen en hun families hogere bedragen betaalt - afhankelijk van hoe lang hun straf is, dat wil zeggen, afhankelijk van hoe afschuwelijk en dodelijk de terreuraanslag was, hoe meer de terroristen door de Palestijnse Autoriteit worden beloond als zij een moord plegen.

Volgens informatie van de Palestijnse Autoriteit is de maandelijkse vergoeding per gevangene hoger dan het maandsalaris van een actief lid van de Palestijnse veiligheidstroepen. Het budget van de PA voor betalingen aan terroristen in Israëlische gevangenissen is in 2017 tot $ 158 miljoen gestegen.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.