De slachtoffers van de aanslag bij Givat Assaf

vrijdag 14 december 2018 |  Redactie Israel Today
Yuval Mor Yosef, 20 jaar oud, en Yosef Cohen, 19 jaar oud, zijn de twee Israëlische soldaten die donderdag door een terrorist werden gedood op een kruispunt bij Givat Assaf.

Yuval had een nachtdienst achter de rug en zou eigenlijk al op weg zijn naar huis, maar hij nam een andere dienst over, zodat zijn kameraden nog wat konden rusten, vertelde de vader van Yuval aan het nieuwsportaal Ynet.

Zijn oom vertelde, dat het de droom van Yuval was om in een gevechtseenheid te dienen. Hij had erop aangedrongen. 'Hij was een prachtige jongen, het is moeilijk om over hem te spreken in de verleden tijd,' zei de oom. 'We verwachten van de Israëlische regering dat ze de terrorist zal doden, maar ook dat zal de ouders niet troosten. We bidden tot God dat Hij ons kracht mag geven'.
De begrafenis van Yuval Mor Yosef vindt vandaag om 11.00 uur plaats op de militaire begraafplaats in Ashkelon.

Het tweede slachtoffer van de aanval, Yosef Cohen, groeide op zonder vader. Zijn moeder was voor de tweede keer getrouwd met een voormalig piloot van de Israëlische luchtmacht, die naar het geloof was teruggekeerd en als orthodoxe Jood leefde. Yosef diende in de orthodoxe eenheid 'Netzach Jehuda' als eenzame soldaat, omdat zijn familie zijn dienst in het leger niet accepteerde.

'Yossi was een prachtige ziel,' zei zijn stiefvader. 'Er zijn er niet veel zoals hij. Op de laatste Shabbat zei hij dat hij God dankte voor het voorrecht om het volk Israël te beschermen'. Yossi Cohen wordt vandaag om 10.30 uur begraven op de burgerlijke begraafplaats van de Olijfberg in Jeruzalem.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.