Palestijn doodt twee Israëli's in Samaria; Hamas feest

Thursday, December 13, 2018 |  Redactie Israel Today
Een Palestijnse Arabische schutter stapte donderdag uit een auto langs autoweg 60 bij Givat Assaf in centraal Samaria en opende het vuur op een groep Israëlische Joden die op een kruispunt bij een bushalte stonden te wachten. Daarna vluchtte hij in zijn auto.

Twee militairen werden ter plaatse dood verklaard en twee anderen raakten ernstig gewond. Een van de gewonden is in kritieke toestand met een schot in het hoofd. De gewonden werden naar het Sha'are Tzedek ziekenhuis gebracht voor behandeling. Alle slachtoffers zouden ongeveer 20 jaar oud zijn.

Het Israëlische leger heeft zijn troepen versterkt, is op zoek naar de terrorist en heeft het gebied – inclusief Ramallah – afgegrendeld. De IDF onderzoekt het verband tussen deze aanval en die in Ofra, en vreest dat deze aantal tot soortgelijke aanvallen zal inspireren.

De aanval vond plaats op slechts vijf kilometer ten zuiden van Ofra, waar zondag een soortgelijke schietpartij was, waarbij zes personen gewond raakten.
Evenals bij die aanval, prees de terreurorganisatie Hamas deze dodelijke schietpartij als een grootse daad van 'heldendom'. De militaire tak van Hamas heeft na de aanslag een verklaring afgegeven waarin onder andere staat: 'Ons verzet zal in ons hele vaderland doorgaan. We hebben nog veel dingen die de vijand zullen schaden. De vijand mag niet dromen van veiligheid, vrede en stabiliteit op de Westelijke Jordaanoever. Alle pogingen om het verzet en de wapens op de Westelijke Jordaanoever te breken zullen mislukken'.

De voorzitter van de districtsraad van Binjamin, Israël Ganz, zei: 'De terreur neemt toe en wij blijven niet rustig stilzitten. Ik eis van de premier actie tegen het terrorisme. De eerste stap moet een volledig rijverbod voor de Arabische bevolking op autoweg 60 zijn. Dan moeten we beseffen dat we te maken hebben met een nieuwe golf van dodelijke terreur. De burgers van Binjamin zullen geen eenden op de schietbaan zijn'.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.