Israëlische troepen doden terrorist van Barkan

Thursday, December 13, 2018 |  Redactie Israel Today
Na een zoektocht van twee maanden zijn de Israëlische veiligheidstroepen er woensdag in geslaagd om de terrorist op te sporen die twee mensen heeft gedood in het industriepark Barkan. Hij was gewapend en werd tijdens zijn arrestatie neergeschoten.

De terrorist, Ashraf Na'alwa, werd ontdekt in een huis in het vluchtelingenkamp Askar bij de stad Nabloes. Volgens een bericht van Shin Bet was hij gewapend toen de veiligheidsdiensten het huis bereikten waar hij verbleef,. Er was een schotenwisseling, waarbij de terrorist werd gedood.

Bij de actie werd een andere Arabische man gearresteerd, die ervan wordt verdacht de terrorist te hebben geholpen bij zijn vlucht.

Tijdens de twee maanden durende jacht op de moordenaar van Kim Levengrond en Ziv Hagbi werden meer dan 100 Arabieren gearresteerd en ondervraagd. Enkelen van hen zijn aangeklaagd wegens mede­plichtig­heid.

De vader van Kim, een van de slachtoffers, zei, na kennis te hebben genomen van de dood van de moordenaar van zijn dochter,: 'Dit zal mij Kim niet teruggeven. Natuurlijk verdiende hij het om te sterven, want het was geen normale terreuraanslag, het was een executie'.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.