Mesaanval in Jeruzalem, twee gewonden, dader dood

Thursday, December 13, 2018 |  Redactie Israel Today
In de Oude Stad van Jeruzalem heeft donderdagmorgen vroeg een mesaanval plaatsgevonden . Twee agenten van grenspolitie raakten licht gewond. Een van de agenten slaagde erin de terrorist neer te schieten.

Het incident deed zich rond 5 uur in de ochtend voor toen een Arabier, komend uit de richting van de Damascuspoort, een Joodse man in de Haggaistraat naderde, aan een mes trok en probeerde de man te steken. Nadat dit hem niet lukte, rende hij naar twee agenten van de grenspolitie en probeerde hen te steken. Zowel een 19-jarige politieagent als een 21-jarige politieagent raakten gewond. Een van hen slaagde er echter in op de terrorist te schieten en hem te doden.
In de Haggaistraat in de Oude Stad van Jeruzalem hebben in het verleden vaker mesaanvallen op Joden plaatsgevonden.

De twee politieagenten werden naar ziekenhuizen gebracht voor behandeling. De 19-jarige was middelzwaar gewond door de steken in haar ledematen. Maar na haar aankomst in het Hadassah ziekenhuis in Ein Karem verbeterde haar toestand, volgens de artsen is zij nu licht gewond. De 21-jarige politieagent werd in het Sha'are Tzedek Ziekenhuis behandeld. Hij werd slechts licht gewond.

Een ooggetuigenverslag (Egenlstalig)

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.