Video van de dag: Het Zionsplein in Jeruzalem

Thursday, December 13, 2018 |  Redactie Israel Today
Het Zionsplein is een van de meest centrale pleinen in Jeruzalem. Het ligt aan het einde van de Ben Jehuda voetgangerszone aan de Jaffastraat. Al ten tijde van het Britse mandaat was het plein het centrum van het culturele leven in het stadscentrum. De Britten gaven het plein de naam 'Sansoerplein', omdat het naast het kantoorgebouw ligt dat in 1931 door een Arabische zakenman werd gebouwd en zijn naam, Sansur, kreeg.

Maar het plein werd beter bekend als het Zionsplein vanwege de Zionbioscoop, die sinds 1912 in gebruik was. Het Zionsplein was en is nog steeds een populaire ontmoetingsplaats voor mensen uit alle lagen van de bevolking, toeristen, studenten, oud en jong, straatartiesten en meer. Het Zionsplein is ook bekend geworden door de vele demonstraties die er in de loop der jaren hebben plaatsgevonden. De bekendste demonstratie was waarschijnlijk de bijeenkomst van de rechtse partijen kort voor de moord op voormalig premier Itzhak Rabin.

Onlangs is de herinrichting van het plein voltooid. Het is nu nog uitnodigender geworden met de vele nieuwe zitplaatsen. De video van vandaag is een paar dagen geleden gemaakt. Het toont niet alleen de mooie plek, maar ook de maker van de video zelf, die op een heel bijzondere manier contact zocht met voorbijgangers. Heeft u hem gevonden?

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.