IDF vindt derde Hezbollah-tunnel onder noordgrens

Wednesday, December 12, 2018 |  Redactie Israel Today
Het is meer dan een week geleden dat Israël 'Operatie Noordelijk Schild' lanceerde om tunnels op te sporen en te vernietigen die de Libanese terroristische militie Hezbollah onder de noordelijke grens heeft gegraven. Dinsdag werd de derde van deze tunnels ontdekt in het bergachtige gebied.

Het Israëlische leger meldde, dat net als bij de eerste twee tunnels die het heeft gevonden, de derde nu van zware explosieven is voorzien, zodat hij vanaf de Libanese kant niet veilig kan worden gebruikt. Israël houdt de regering van Libanon rechtstreeks verantwoordelijk voor deze grensoverschrijdende overtredingen, die een grove schending vormen van VN-resolutie 1701.

Gisteren bracht premier Benjamin Netanyahu een bezoek aan de soldaten bij de noordelijke grens en werd hij geïnformeerd over de voortgang van de operatie (foto). Hij prees de soldaten voor hun inspanningen en waarschuwde Hezbollah voor pogingen om zich te verzetten tegen de Israëlische operatie: 'Als Hezbollah de fout maakt en besluit om ons op welke manier dan ook aan te vallen of zich te verzetten tegen onze operatie, zullen ze worden getroffen door onvoorstelbare klappen'.


Premier Netanyahu bezocht de militairen in het noorden. (Foto: Kobi Gideon/GPO)

Netanyahu legde ook uit, dat de operatie zorgvuldig was gepland in het geheim, en dat Israëlische ambtenaren op de hoogte waren van de tunnels, maar dat ze ervoor zorgden dat Hezbollah niet op de hoogte was van hun plannen. Tot nu toe verloopt Operatie Noordelijks Schild volgens die plannen, maar de IDF blijft voorbereid op eventuele verrassingen.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.